La Molina

A principi del segle XX naixia també l’esquí com a activitat lúdica i esportiva. La Molina ha estat una de les grans protagonistes d’aquests cent anys i com a estació d’esquí degana de l’Estat, ha apostat al llarg dels darrers cent anys per la renovació, per continuar estant al capdavant de l’esquí i per donar a l’esquiador nous i remodelats serveis, així com també per aportar al turisme un valor afegit.

Els primers esquiadors

La primera notícia que es té d’esquiadors en aquests paratges és de l’any 1908, segons consta en el Butlletí del Centre Excursionista de Catalunya (CEC). Els primers esquiadors practicaven el telemarc i l’Stemmbogen. Els homes anaven vestits com autèntics exploradors del’Àrtic, i les dones amb faldilles. Tot i que ja feia temps de l’arribada dels primers esquiadors, La Molina no es va convertir en un lloc concorregut pels amants de l’esquí fins al’hivern de 1923-1924, quan la seva pràctica es va popularitzar, gràcies a l’arribada del primer tren l’any 1922.

D’aquell any data la descoberta de les pistes de Fontcanaleta: “unes extensions suaus, sense arbres i plenes de neu”, segons van descriure els pioners que es van aventurar a allunyar-se dels voltants de l’estació de tren i travessar el bosc de la Perdiu. La fama de les pistes de Fontcanaleta va fer que el febrer d’aquell any s’hi comencessin a celebrar les primeres curses: els X Concursos d’Esports d’Hivern i elscampionats de Catalunya.

La Molina deu part de la seva història al xalet del CEC que es va inaugurar el desembre de l’any 1925, i es convertia així en el primer allotjament de l’estació. L’any 1940 es va instal·lar a La Molina el primer servei d’assistència mèdica per als accidentats en la pràctica de l’esquí de l’Estat.

+info

  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • Pinterest
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS